Omgeving

Er is van alles te doen in Easterlittens en omgeving. Easterlittens is een actief dorp en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

De kaatsvereniging “Onder Ons” organiseert sinds 1998 het Iepen Frysk Kampioenskip “Jeu de Peloten”, een uit België afkomstig kaatsspel. Door internationale contacten is het spel hier in de 19de eeuw bekend geworden. Al vele jaren komen Belgische teams naar Friesland voor een wedstrijd of voor een demonstratiepartij. De pelotebaan is aangelegd in de totale bestrating van It Plein pal voor onze gezellige herberg. Er wordt gespeeld om de wisselprijs "It Pealtsje fan Easterlittens". Verder is er een groot prijzenbedrag plus eretekens. Dit jaar zijn de wedstrijden van maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni en van maandag 24 juni t/m vrijdag 28 juni vanaf 18.00 uur.

De Littenser Merke is dit jaar op dinsdag 3 september tot en met donderdag 5 september.

In de kerk van Wiuwert bevinden zich in de grafkelder 4 mummies. De kerk is daarom een toeristische trekpleister. Voor meer informatie en openingstijden kunt u kijken op
www.britswert.nl/index.php/wiuwert/mummies

Een bezoek aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker is ook zeker de moeite waard. Een leuk detail is dat de voorouders van Eise Eisinga uit Oosterlittens komen.
Kijk voor meer informatie op
www.planetarium-friesland.nl

Overnachten

Er zijn tal van mogelijkheden om te overnachten rondom Easterlittens. Onderstaand treft u een aantal aan waar wij prima ervaringen mee hebben.

Kubaard:

www.joarum.nl

Mantgum:

www.lytskanaan.nl

Hichtum:

www.fugelfrij.com

Britswert:

www.minicampingdegreidhoeke.nl

Reahus:

www.campingdefinne.nl

Itens:

www.despieker.eu

Boazum:

www.gerbrandy-state.nl
www.nijwybranda.com

Easterein:

www.hetkleineparadijs.nl

Neem vrijblijvend contact op

Herbergh Het Wapen van Friesland
It Plein 2
8835 XB Easterlittens

Openingstijden

Vrijdag t/m zondag vanaf 17.00 uur
(klik hier voor meer info)

Reserveren of vragen?

Bel 0517-342996 of mail naar info@hetwapenvanfriesland.nl

Copyright 2023 Herbergh 'Het wapen van Friesland'   |   Ontwerp : WMMEDiA